Nieuwsberichten

Submitted by webmaster on wo, 10/26/2016 - 21:21

Nieuwsberichten van ski vereniging Drenthe

Reacties

Reactie

Ja ja, zoals gebruikelijk waren de ski en snowboard leraren weer actief in Oostenrijk. We hebben een mooie foto gemaakt in onze pakken van Skischule Hochzeiger, Maar er klopt iets niet op de foto. Zie jij wat er niet klopt? Meld het even bij info@skidrenthe.nl

Er klopt hier iets niet

Reactie

Donderdag avond 22 september was er weer een leden vergadering. We waren heel blij met de grote opkomst en helemaal met de zeer bruikbare feedback die we kregen. Daar gaan ze zeker mee aan het werk, sterker nog, de eerste actie is al in gang gezet.

Reactie

Dit weekeind is er al weer sneeuw voorspeld, in de alpen boven ongeveer 1800 meter. Hoog tijd dus om uit onze zomerslaap te ontwaken en ons op te maken voor een nieuw wintersport seizoen.
De eerste gesprekken zijn al weer achter de rug en de agenda krijgt al aardig vorm, de sportzaal voor sneeuwfit is weer besproken en het bos ligt klaar voor de nordic walkers.
Het skiën en snowboarden zal weer na de herfst vakantie beginnen, net als afgelopen jaar. De ski leraren kunnen zich dan goed voorbereiden omdat we in de herfstvakantie weer de brede school Emmen op de ski baan hebben. Die hebben dus alle gelegenheid de baan vast uit te testen voor het ski en snowboard seizoen voor ons begint.
Zodra we wat concretere plannen hebben laten we dat weer even horen via de mail.

Reactie

Dit jaar is er weer een ski clinic voor kinderen van de basisscholen van Emmen. Deze activiteit organiseren we samen met de buurtsport coaches van Emmen eens per 2 jaar. We kunnen de skibaan van Molecaten outdoor weer gebruiken om dit mogelijk te maken.

De inschrijving verloopt voor de meeste wijken via internet. https://www.actiefinemmen.nl/LeefModule/Details/10063

Er hebben zich inmiddels al ruim 200 kinderen ingeschreven dus als je ook mee wilt doen wacht niet te lang.

Reactie

We zijn weer bijgekomen van het brede school skiën. In 4 dagen hebben kinderen van de basisscholen in Emmen de kans gehad een ski clinic te volgen. In totaal zo'n 300 kinderen hebben kennis kunnen maken met het skiën in Nederland. Dat past goed in onze doelstelling, het promoten van de wintersporten. Voor de vereniging was het ook goed. 7 nieuwe leden hebben zich aangemeld. Dat heeft vast te maken met de leuke manier waarop onze ski leraren Bélize en Mees deze clinics hebben gegeven.

Reactie

De eerste aanmeldingen voor de Noord Nederlandse voorronde van het NK skiën en snowboarden voor schoolteams zijn al weer binnen. de huidige planning is 23 januari. De Nederlandsche Ski vereniging is bezig met het bedenken van scenario's voor het geval de corona roet in het skiën/snowboarden probeert te gooien. Laten we hopen dat dit gewoon door kan gaan, maar houd deze site in de gaten.

Reactie

Helaas hebben we de schoolkampioenschappen 2021 moeten annuleren vanwege de Covid-19 ontwikkelingen. Bij een dergelijk evenement trekken we toch altijd veel mensen en dan is het niet meer mogelijk de afstandsbeperkingen te handhaven. Complimenten voor de Nederlandse Ski vereniging voor de manier waarop ze de organisatoren van de voorrondes hebben betrokken bij deze besluitvorming.

Reactie

Op 23 oktober kunnen we eindelijk weer op de lange latten. Dit jaar met gewijzigde tijden, we starten een uurtje later.
de voorlopige planning voor de rest van het seizoen staat weer op de pagina's van het skiën en snowboarden.

Reactie

Met pijn in het hart hebben we moeten besluiten om komend seizoen geen ski en snowboard lessen meer te geven op de borstel baan. De steeds verder verslechterende toestand van de baan (die niet door ons beheerd wordt) maakt het voor ons onmogelijk om daar onze lessen te kunnen geven op het niveau dat we ambiëren. De ski en snowboard leden blijven slapend lid en er zal geen contributie worden geheven. De nordic walking en sneeuwfit activiteiten blijven wel gewoon doorgaan. Hoe de toekomst er verder uit komt te zien is vooralsnog onduidelijk.